söndag 7 november 2010

Kak-glass med smultron-choklad

Det här är mitt bidrag till Tastelines cake-pops tävling som pågår nu^^

Glassstrutar fyllda med chokladganache, chokladkaka, doppade i smultronchoklad.
Det är kanske lite fel årstid för dem, men glass är ju alltid gott!:)Börja med att baka själva kakan och ställ in i ugnen så att du kan förbereda det andra!


60 g smör
60 g socker
1 ägg
60 g mjöl
1 tsk bakpulver
1 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 msk mjölk

Vispa ihop smör och socker så det blir fluffigt och fint. Tillsätt sen ägget, rör ned alla torra ingredienser och sist mjölken. Klicka ut smeten i ngra små muffinsformar och grädda i ca 15 min i 180C'.

***

Bryt försiktigt sönder dina glassstrutar så att de inte går sönder totalt, gör försiktigt ett hål i botten med en grillpinne som sen ska fungera som själva pinnen. Jag fyllde botten med en choklad ganache, men det går like bra med nutella eller liknande, tryck i pinnen och förvara kallt.

***

När muffinsarna är klara och svala, smula sönder dem och blanda tillsammans med nutella eller philadelphiaost, så att det blir lagom geggigt, forma dem till små "glass-bollar" och sätt en på varje strut, lägg dom svalt igen.

***

Smält chokladen och färga med karamellfärg, se till att chokladen blir ordentligt smält och ganska rinnig, då är det lättare att doppa dem!
Doppa sedan varje glass för sig och dekorera med strössel och annat fint:)
(Ställ gärna glassarna i läsk/ölflaskor medans chokladen stelnar)

Enkelt va?;)
Lycka till!

http://www.tasteline.com/cakepopstavling

5 kommentarer:

  1. Åh de ser alldeles underbara ut! ^^

    SvaraRadera
  2. Gud, ser helt underbart ut. Du får gärna posta mig en sån där glass.
    Love,
    Fashion Ranger

    SvaraRadera
  3. Den ser riktigt mumsig ut!
    Du har väl inte missat min Bakbloggskarta där vi samlar alla bakbloggar!

    Kram Karin

    SvaraRadera
  4. Tack så mycket!:D risken att glassen smälter på posten är nog lite stor"/

    Karin, det har jag missat, men ska genast kolla in:)

    SvaraRadera